Nytillskott

Just det! Jag har ju köpt ett helt nytt ekipage här hemma. Transporten köpte vi i somras och bilen blev våran i oktober.

Jag har tidigare vart ganska anti mot bilar med automatlåda. Men nu är jag helt såld! Körningen blir så himla mjuk och fin och det är ju perfekt när man ska köra häst (:


Boj bravo 1998

 
Och en Saab 9-5 2007



Planering

Jag ska skicka efter en tömkörningsgjord hade jag tänkt! Har tänkt planera mina veckor lite mer noga framöver, som jag gjorde tidigare med mina veckoscheman. Dom var ju hur bra som helst! 

Har tänkt lägga upp mina veckor såhär;
1 dag/vecka - tömkörning 
1 dag/vecka  - uteritt utan speciella krav
1dag/vecka - konditionsträning
2 dagar/vecka  - dressyrarbete
1dag/vecka - VILA


Hoppningen kommer vi lugna oss med några månader till då jag vill att han ska vara helt kry i ryggen först.


Hela flocken (mina killar +grannens araber). 

Olycksfågel..


Tarzan har haft ett olycksår 2013. I våras gick han omkull i hagen - blev jätte halt några dagar, det gick över och han sattes lugnt igång. I somras blev det en vila pga flytt. I höstas kände jag att något var fel. Vi åkte till en equiterapeut och han var rätt dålig..

Antagligen hade han sträckt sig ordentligt i hagen - han var stel och kotorna var ihoptryckta på honom i ryggen. Dumsnälla häst som aldrig visar något! Tur vi har haft ett lugnt år utan träning och tävling.. Han fick akupunktur och specialskor. Det skulle hjälpa sa han!

Så nu håller vi alltså på med en mycket lugn igångsättning för att sedan åka tillbaka till equiterapeuten för att se om det behöva ytterligare behandling. 

Jag vill bara att han ska bli bra nu! Jag vill rida och träna - mest av allt tävla! Man ser på Tarzan att han har långtråkigt, han älskar ju också att jobba. Tävling i all ära, men självklart är det Tarzans hälsa som kommer i första rummet, alltid! Tro inget annat. 


Min fina lilla knubbis i sommarvärmen! Här syns även gården i bakgrunden :)

One year later..

Okej. Det har hänt en hel det på ungefär ett år. Jag och Max gick isär i början på december 2012. Det var en jobbig tid för oss båda men det var rätt så. 

Den 1a februari 2013 så träffade jag Marcus - han med stort H. Det var helt oplanerat och en ganska rolig historia, kan berätta mer om det någon annan dag. 

Numera så bor jag, Tarzan, Marcus och nytillskottet Alfons - en 6årig shettis på en liten gård utanför Örebro. 


Här är en fin sommarbild på lilla Alfons och min systerdotter :)
RSS 2.0