srdtfyghiko

Det blir ändringar i schemat, vilket det ganska ofta blir nu för tiden, haha. Åker iväg till hult ikväll och rider istället. Anna skulle ställa upp lite bommar och något litet kryss att rulla över. Så det blir konditionsträning i morgon.

Tittade på filmen från förra tävlingen nu och jag blir nervös av att se det bara. Det var ju en bana i två faser och jag vart ju avbruten på första hindret i fas två som ni kanske minns? Jag har tidigare inte haft en susning om när jag rev, men såg det nu på filmen. Det var sista hindret i fas ett som föll ner. Antar att jag var så inne i mig själv där och inte riktigt uppfattade det bara.

Längtar verkligen till tävlingen i helgen, då är det ett snäpp högre som gäller. Det blir 90cm clear round samt 100 A:0 A:0 som gäller.
Förhoppningsvis så kniper vi den där rosetten med oss hem nu! Har ju haft sån otur de två gångerna hittills, men nu ska vi banne mig öka på rosetterna lite. Så känns det tryggt att det är i Askersund, där har vi ju redan vart en gång nu så.



Bild svärmor tog från Karlskoga. Taktiksnack med Max syster, och lille Max är med på ett hörn som hästskötare

veckoschema

underbar träning

Igår var det hoppträning som gällde. Med lite dålig planering, men framförallt pga att min kära häst inte ville gå på transporten så blev vi sena.. Vi kom in på banan typ 20min in i lektionen och jag var lite små irriterad och kände att jag lika gärna kunde åka hem. Det brukar ju inte gå då bra att rida när man är sur.. Hoppade upp ändå och började rida fram honom. Hoppade fram och sedan så påbörjade vi övningen med dom andra.


hah, så ful bild. Men ni fattar ändå hoppas jag. Hoppade trekombination med studs in och ett galoppsprång ut. Eftersom det inte fans någon markbom före så var jag tvungen att ta tag i mitt problem (haha). Jag har fått så himla svårt för avstånd. När jag var mindre kunde jag hoppa upp på vilken häst som helst och alltid "lägga" dom rätt. Nu kan jag verkligen inte, vad har hänt? Kände igår att det var lite extra viktigt att avsprånget skulle hamna rätt, annars får det konsekvenser genom hela kombinationen.


Det kändes verkligen superbra! Det var nog den första gången jag verkligen känt att Tarzan riktigt suger mot hindren. Annars har han typ bara klivit över dom, men nu hade han verkligen "hinderpejlen" på. Måste även ge mig själv en klapp på axeln då jag faktiskt tyckte att jag red bättre än någonsin. Jag tittade uppåt och framåt (ni som hängt med ett tag vet vilka problem jag har med min blick) var väldigt följsam genom hela kombinationen och hann sitta tillbaks ordentligt varje gång. Det kanske är bra att rida lite småirriterad trots allt? Haha.

Med andra ord var detta en träning att minnas! Synd bara att inte Mirre var med och fotade, hade vart intressant att se om det såg lika bra ut som det kändes?

Dressyr

Japp, som sagt så var det dressyrträning igår. Var inte klar i stallet förrän halv tio och då var det duschen som gällde, sen stupade jag i säng! Jag var helt slut. 

Jag har aldrig tränat dressyr för Åsa, så det var något nytt. Jag tyckte bra om henne, hon var väldigt logisk när hon förklarade saker så man förstod allt. Hon var inte sträng och stod och skrek (som en del kan göra, fy..) Utan hon pratade hela tiden med lugn röst vilket var väldigt rogivande. Men hon var på som en hök hela passet och puschade oss hela tiden. Sånt behöver jag för att rida ordentligt.

Red mest på volterna och jobbade med formen, gjorde halv igenom samt snett igenom och jobbade med rakställning och skänkelvikningar.

Tarzan var till en början väldigt pigg och framåt, men efter bara en kvart så sackade han ihop totalt. Inte för att han var trött utan han tyckte nog det var skittråkigt, och så blev han irriterad när jag krävde av honom, då blev det ännu värre, haha. Han var verkligen så j*vla lat igår, det var helt sjukt! Eftersom vi jobbade mestadels med nedsittning så fick jag jobba ordentligt med sätet, hela hela tiden. För att behålla takten och "swunget" i hans trav. Vi höll oss till traven nästan hela passet, lite skritt blev det i mellanåt när han gled iväg för att fånga upp honom igen. Galopperade bara några varv på volterna i varje varv.

Åsa tyckte att han hade en väldigt fin hals och att han hade en trevlig och väldigt taktmässig trav. Jag tränade en gång för henne i höstas på en stilhoppningsträning och det kom hon ihåg "Jag minns att han hoppade väldigt trevligt, vad kul att han går så fint på marken med". Alldid kul att få höra sånna kommentarer.
 Med lite träning så kanske vi vågar oss ut på någon lite dressyr tävling i år. Dressyrträningar ska vi i allafall absolut åka på fler utav!


Räser skorna på

Blev ändrade planer idag. Hann inte rida på fm och nu Kim Hovis på kvällen så det blir vila idag och ev konditionsträning på fredag istället. Får se hur vi gör helt enkelt. Jag är så stolt över min häst, ha är verkligen en dröm art sko. Han står blickstilla, pussar lite på hovslagaren in han kommer åt och lyfter på benen innan Micke ens böjt sig ner efter hoven. Min pojk är en sån gentleman :)

sen veckoplanering

Veckoplaneringen har dröjt lite då det har vart mycket funderande. Har haft tre träningar att välja på denna vecka, men hovis ska ju komma med så fick välja bort en.

my dear saddle

Igår kväll tog jag Tarzan och for iväg till Hult och red med Anna och Mirre på ridbanan. Vilken lyx det är att få rida på bana och framförallt att ha sällskap! tog med mig båda sadlarna och bad Anna kolla på dressyren. Den ligger i väldig bakvikt nu, jag trodde att det var för att han blivit bredare så den har blivit för smal då den låg bra förut. Men den är inte för smal. Konstigt? Anna la på sin isabell med samma järn i och den låg bra, så det var skit knepigt.. Anna sa i allafall att eftersom den inte är för smal, så kan man höja upp den lite bak. Så vi la under en padd bak. Då låg den helt okej. Så nu kan jag rida så tillsvidare. Håller koll varje dag på annonser om det skulle dyka upp någon isabell (wintec snackar vi om alltså). Är det förresten någon som är intresserad av en wintec 500 dressyr så hojta till!

vår

Idag har vi bara haft så himla underbart väder! Jag har inte haft något jobb idag så jag har vart hemma och pysslat istället. Påbörjade operation riva stall idag, inte den delen vi använder nu såklart utan den andra sidan. Vi ska ju försöka hinna med att bygga nya boxar i sommar när hästarna går på bete. Ja, det kan vi ta en annan gång.

Idag provade jag lite av de sakerna som jag köpt och allt verkar passa! Provade inte allt då Tarzan var lite otålig efter passet att komma ut i hagen. Tog en kvällstur på prinsen och stallde lite mer krav påå honom idag än vad jag brukar. Red uppåt i byn på grusvägarna. Det blir riktigt bra träning och väldigt jobbigt för honom då det går uppför hela vägen. Inte mycket uppför, utan bara så att det precis märks. Körde på med riktigt mycket lösgörande idag och han bara flöt på! Skänkelvikningarna i traven sitter verkligen nu. Det känns så skönt. Blev en hel del galoppfattningar från skritt idag med och han fattar riktigt trevligt nu.

Nog för att det är så himla härligt att det är vår och att hästarna får gå utan täcke. Men det är inte så kul att mötas av denna syn varje dag, han letar verkligen lera att rulla sig i. Haha



Nya schabraket från hööks. Dock passar ju inte dressyrsadeln så bra eftersom det är ett allround.


Nya benskydd från Ullared, efter mycket fundernade så blev det röda tillslut :)


Nya tränset från Ullared



asredtfyguhnkjm

vad trött jag blir. Här har jag i flera dagar uppdaterat från mobilen, vart duktig och verkligen gjort det. Vad händer? Jo, inte ett j*vla inlägg har kommit upp.. Känns ganska ovärt just nu med tanke på all tid jag lagt ner på att mobilblogga, så kommer inte ens inläggen upp. Suck.

Var inne till hööks förut och skulle köpa nya dojor till Tarzan. Jag vart skit glad när jag hittade mitt stämpelkort som var fullt. Shit, tänkte jag. Då kostar inte skorna nånting, det var ju fint. Så upplyste tjejen mig om att jag kommer förlora pengar eftersom inte skorna kostade så mycket som rabatten låg på. Jo men visst. Då slänger vi med ett schabrak. Haha. Jag som precis har handlat häst grejer för 4500:- på Ullared, men ändå kan jag inte hålla mig.

Ska fota lite av mina nya grejer sen så ska ni få se på mycket fint!

Årsdag

Ja. Jag kan knappt fatta det själv! För exakt ett år sedan så åkte vi till Mariestad och skrev på kontrakt, lastade och åkte hem med min alldeles egna häst. Jag kommer ihåg hur nervös jag var inför vet. besiktningen. Vi hade bestämt att om han gick igenom så skulle vi skriva klart kontraktet och ta med honom. Och det gjorde han ju såklart min pärla. Kommer ihåg det som att det var igår. Vart har det här året tagit vägen? Tur är ju att ju att vi förhoppningsvis har måånga fina år kvar tillsammans. Mammas älskling!

Photo

jag har så himla dåligt med foton på min fina kuse. Jag skulle vilja ha lite fina bilder att förstora upp. Skulle vilja ha massa fina tavlor med både porträttbilder på Tarzan och på oss två tillsammans. Ska nog be min vän Mirre att knäppa några bilder, hon är så himla duktig med kameran hon!


Anna och hennes fina ridtravare Hell of a lady. Vilken stjärna hon var, hon är saknad av många ♥




alla bilder är fotade av Mirre.

ULLARED!!

Gud vad jag längtar till Ullared, vi ska ta en tripp dit tillsammans med Maxs syster och hennes gubbe. Åker på natten till lördag och kommer hem lördag kväll. Gud vad jag ska handla till min plutthäst. Längtar så att jag till och med har drömt om det. Haha


Skrev ihop en liten lista på nödvändiga saker, kommer säkert inte hitta allt och jag kommer säkert få med så mycket mer än som står där. Haha.
Täcken tycker folk lite si och så om där borta. Jag köpte ett stalltäcke, fleece och ett regn sist jag var där. Är super nöjd med alla. Regntäcket speciellt är flitigt använt och det har hållt jätte bra! Behöver dock ett till regn så man har lite att byta med medans det ena torkar upp.



Brukar ni vara i Ullared och shoppa hästgrejer? Hur upplever ni kvalitén på grejerna?

Veckoplanering



Veckan började ganska lungt p.ga. olika anledningar. I Måndags var det planerat med en lugn dag med tanke på tävlingen dagen innan och att jag jobbade. Igår jobbade jag med och efter jobbet så for jag direkt iväg och hämtade hö, så då fick det helt enkelt bli en oplanerad vila. Men resten av veckan så kör vi på enligt ovan.

tappad stigbygel

Hade en trevlig konversation med min goda vän och tränare Anna på facebook nyss. Vi diskuterade tävlingar och träningar. Vi kom då in på mitt stora problem vad gäller hoppningen..

Jag har alltid och då menar jag verkligen alltid haft problem med att tappa stigbyglar när jag hoppar. Ända sedan jag tävlade lilla Zorba (mini b-ponnyn på 110cm) när jag var tretton år så tappade jag stigbyglarna på nästintill varje tävling. Men då var man ju lite tuffare och bara fortsatte. Ibland tog jag ur den andra foten med och hoppade klart banan då det bara tog tid att fånga upp den igen.

Det sjukaste av allt är att jag rider så j*vla mycket bättre när jag tappar stigbygeln, det har vi kommit på den sista tiden. På en träning för någon månad sedan så hoppade vi en oxer på långsidan med cavaletti före och efter, ett enkelt hinder liksom. jag hoppade lite som en kråka ett par gånger. Så red jag på hindret igen och tappade ena stigbygeln innan, men tuffade till mig och red på ändå. Och där red jag så j*vla rätt. Var helt hundra med i anridningen och språnget. kanske för att jag då inte tänkte så mycket på avsprångspunkt osv?

Så, Någon gång ska jag nog prova att hoppa en lektion med det ena stiglädret borttaget, eller kanske båda. Bara för att se skillnaden, vore inte det ganska coolt? Haha, förstå vad folk skulle tro om man börjar komma på tävlingar utan stigbyglar.. Kanske nya trenden?

Är det någon mer som har sånna här konstiga saker för sig i ridningen eller är det bara jag som är knäpp?

tävling 7 April

Lastade in och for iväg tidigare än planerat på Lördagsmorgonen då vi ville ha extra tid på oss pga att vi inte riktigt visste hur väglaget skulle se ut efter snön. Väl framme så var allt jätte "grötigt" och någon ordentlig framridning blev det inte då det inte fanns någon utsatt plats för det, utan den hölls på gårdsplanen som både var hårt och hal. När vi väl kom in i ridhuset där framhoppningen hölls så släppte de in på tok för många hästar samtidigt vilket gjorde att det var lite små kaos då det var trångt och alla red precis som dom ville. Hoppade ca 4-6 språng sedan begav vi oss utåt.

80cm clear round:
Väl inne på banan så skötte han sig fint! Han tittade inte ens på hindren som han gjorde sist, trots att de var väl pyntade. Däremot så blev han lite loj och nonchalant och tyckte att han inte alls behövde lyfta på benen. Så typiskt nog så rev vi sista hindret.

Efter första rundan så varvade jag ner honom lite och lämnade sedan över honom till max som agerade hästskötare medans jag gick nya banan inför andra klassen. Den nya banan innehöll även omhoppning så nu blev det många hinder att hålla ordning på!

90cm A+A:
Inför denna runda så hade jag triggat upp honom lite inne på framhoppningen så han var betydligt piggare! Han sög tag i hindren bättre och lyfte lite mer på benen. Efter första fasen så kändes det super bra. Fortsatte in på fas två, men efter första hindret blev jag avbruten och jag undrade förvånat vad som hänt? När jag kom ut från banan fick jag reda på av mina anhängare att vi rivit ett hinder.

Det blev alltså inga rosetter för oss, men jag är jätte nöjd med min fina kille!

Home sweet home

Kom hem vid ca 12 från tävlingarna. Har mockat och fixat stallet och uppdaterar nu lite snabbt från telefonen. Tarzan skötte sig fint, blev ett nerslag i vare klass men vi är nöjda och glada ändå! Kommer skriva ett lite mer utförligt inlägg senare om detta. Har även lite att klaga på (nu lät jag som en riktigt bitter käring, haha!) men det tar vi som sagt senare.

Done and done

Nu är allt klart. Utrustningen är smord, bilen packad, Tarzan borstad och tävlingskläderna är framhängda. Nu taggar vi tävling med start 9.00 i morgon bitti. Håll tummarna för oss nu!

Älskade du

Måste passa på att ge min hoppsadel en stor hiss! Jag älskar den verkligen. Den ligger jätte bra på Tarzan och jag får sån bra sits i den, den placerar mig helt rätt. Tycker det är coolt med brunt på Tarzan, men även om jag framöver vill ha en svart så blir det verkligen samma modell!!

Stress

Idag blir det fullt upp! Tog ut hästarna i morse. Gav dom morgonhö, fyllde vatten, mockade, gjorde kvällsfoder.. ja, ni fattar själva. Gjorde klart hela stallet inför kvällen för idag jobbar jag 13-20.15. Det är ju så skönt att slippa mocka och ordna stallet när man kommer hem efter ett jobbpass. Så då är det bara släppa in kusarna.

Kom precis in och tog en paus i från stallet. Sitter nu med en kopp morgon kaffe och lite gröt. Så ska jag hinna med ett dressyrpass på Tarzan innan jobbet. Fy vad mycket det blev nu. Haha!

Det blir som sagt ett dressyrpass på gärdet idag istället för hoppning i ridhuset. Det funkar inte att planera in en rträning när man inte har lasthjälp..

Tänkte rida igenom Lb:2 programmet, se hur det känns och om det blivit någon skillnad sedan sist. Så kan det vara lika bra eftersom det är den andra omgången med dressyrlaget den 20e maj. Då är det lika bra att kunna det!


Tjolahopp nu ska jag hoppa ut i stallet igen!



just det, jag måste tvätta tävlingskläderna idag med. Panik!

min fina hopphäst



Löshoppning stod på schemat och han var så himla duktig min prins!
Började som vanligt väldigt lågt med ordentlig uppvärmning. Höjde sedan till ca 80-90 och han bara klev över. Det verkar som att han blir lite nonchalant när han tycker att han inte behöver ta i. Då skiter han typ i det, haha. Filmen visar ett skutt på ca 120. Här börjar han lyfta på benen litegrann. Det andra skuttet på den höjden så gick den undre bommen sönder på hinder nr2 när han rev. Därför la vi den diagonalt över. Han fjantade sig så Anna höjde ännu mer. Efter det så tog han ett par skutt och däär kom det fina sprången (tyvärr filmande jag inte då). Då hoppade han igenom hela kroppen och hade god marginal över. han såg skitfin ut!  

Med andra ord så behöver vi inte oroa oss för höjden. Vi kunde konstatera att han inte börjar hoppa ordentligt och verkligen jobba på hindren före dom kommer upp i 120cm.

Godnatt hästarna ses i morrn..


Idag är han dyyyr

Vilken j*vla känsla det är när ett ridpass bara känns sådär underbart! Övergångar stod som sagt på schemat. Värmde upp med öppna, sluta och lite skänkelvikningar i skritt. Redan här kändes han bara så himla fin, finare än någonsin! Han var riktigt uppmärksam på mina hjälper och han gjorde fina förflyttningar i båda sidor. Övergick sedan till övergångar. Varvade mellan skritt, trav och halter. Hoppade över galoppen helt idag.

Han kändes så fin att vi fortsatte med flyttningar i traven med. Han gick som en klocka. Dock vill han gärna gå ur formen i övergångarna så jag trixade till det lite för honom. Gick direkt från trav till skritt och precis i avsakningen så började jag flytta honom i skritt. På så sätt måsta han jobba hela vägen. När han även gjorde denna övning felfritt om och om igen så gav jag mig.

Som sagt, idag var han dyr min pärla! <3

planering

Skitvecka..

Ridningen har verkligen legat på hyllan sedan förra fredagen när vet. var ute och vaccinerade. Hela veckan har för Tarzan bestått av vila och skritturer. Jag har haltat fram (tappade en tallrik på foten, det gjorde så ont så jag skrek! Haha) och inte fått på mig stövlarna, sista dagarna har jag också haft sån otrolig mensvärk att jag typ bott i soffan med kramper hela dagarna. Så jag har verkligen inte velat sitta upp..

Nästa helg är det tävling så det känns ju sådär halvkul att haft en sån "vilovecka" nu, men samtidigt blir det nog inga problem att rida upp honom igen i veckan. Han har ju så bra grundkondition. Men vi har missat två träningar nu, vilket inte är bra! Vi har inte hoppar sedan förra tävlingen. Förra helgen var han ny vaccinerad och idag känner jag att eftersom han vilat så mycket i veckan och jag har sånna kramper i magen hela tiden så blir det ingen träning idag heller. Vilket vi behöver inför tävlingen!

Är lite velig hur jag ska lägga upp hoppningen i veckan. Antingen så åker jag till Mullis och löshoppar honom på tisdag och hoppar lite låga gymnastikhinder där själv på torsdag. Eller så åker jag till Västanby på onsdag och hoppar för Sia om hon har plats för mig.

Jag ska klura lite under dagen och ordna ett veckoschema..




RSS 2.0