Dressyr

Det här med sadel alltså. Jag vill verkligen ha en dressyrsadel nu, nog för att jag verkligen älskar min hoppsadel. Men jag skulle verkligen ha användning av en dressyrsadel, så man kan rida ordentliga dressyrpass, så vi får träna upp den sidan med. Eeftersom jag de senaste åren har blivit mer intresserad av dressyren och mer än gärna vill starta lite tävlingar där med till våren.

Nu är alltså frågan, vilken sadel man ska ha. Wintecen tycker jag absolut om, har ridit Annas isabell ett par gånger och den är verkligen skön tycker jag, men eftersom jag inte har så stor erfarenhet av dressyrsadlar så ver jag ju inte om den är tillräckligt skön igentligen, svårt att försklara. Men i allafall. Jag tror jag ska åka in till Till Häst i helgen och låna med mig lite sadlar hem och prova.

Vad har ni har dressyrsadel, vilka för- samt nackdelar ser ni med eran?

promenad

Idag blev det en mysig promenad i det fina höstvädret, syster var med och gick med barnvagnen och jag hade en häst i vardera hand.

Syster fotade lite efteråt, då jag tycker det är superkul med kort, speciellt när man kan gå tillbaks och titta hur/om hästen förändrats något kroppsmässigt.


stillhoppning

I Söndags så var det stilhoppningsträning på Hult som gällde. Jag hade med mig min kära vän Emma som lasthjälp och kameraman. Lastningen gick relativt bra, det tog oss ca. 20min att få in honom, och sen stod han fint och stilla hela vägen (här var jag supernervös, jag har aldrig kört transport förut, men det gick ju fint). Så på hemvägen så hjälpte Anna till och då tog det inte ens fem minuter, så det tar sig allt!

Träningen gick fint, tränaren tyckte jag hade en fin modell på travare med bra galopp, sånt är alltid kul att höra! Vi gjorde bara enkla övningar med tanke på att det var faktiskt var stilen som skulle slipas. Självklart så var det inte helt felfritt, utan lite småsaker. Så som att han måste gå i en stadigare form, vilket jag jobbat som en galning med honom. (Det är därför jag nu låter honom gå lite uppe i vädret med huvudet, för att han annars nyper fast i bettet och blir då jätte vinglig). Men det är påväg, så snart sitter det med.
Däremot så är jag ju mer kritist mot mig själv än vad tränaren var, när jag ser bilderna tycker jag att det ser hemst ut, jag skulle behöva räta mer på mig, titta upp, och gå ner typ 10kilo. (haha, okej, vikten har inte så mycket med ridninggen att göra, men det skulle nog se betydligt trevligare ut om man var lite slankare).










dålig stil

Ja verkligen, jag har inte skrivit ett enda inlägg på två veckor, det är verkligen dåligt. Jag blev irriterad sist att min header som jag pysslat med länge och väl helt enkelt inte går att få in på bloggen. Här är man ju direkt inget datasnille.. Så tyvärr blev bloggen lidande då jag tycker det är så sjukt tråkigt med en sån här ful blogg, jag hade inte velat läsa den i allafall, haha.
Tänkte jag ska uppdatera lite om helgen. Men det får bli ett annat inlägg.

Hovarna

Det har verkligen vart mycket i helgen, så jag har inte haft tid att kika in här något.
Tarzan kommer få vila till slutet på veckan när hovis kommer. Hans hovar är verkligen jättedåliga nu. Hela sommaren så har dom typ spruckit och rasat isär, speciellt runt sömmarna. Jag ska in till Hööks i morgon och köpa skor, sömmar och biotin tänkte jag börja ge honom, ska fråga om lite råd där inne om det finns någon salva man kan smörja med så det läker bättre.

Jag ska fota hans fötter ikväll så får ni se, så kanske det finns någon som har tips på vad man kan göra som gör hans hovar nya igen..
RSS 2.0