Fälttävlan

Åkte hem till mamma efter jobbet (underbart att få sluta tidigt!) tog en kopp kaffe och satt i solen en stund. Så kom jag på att jag måste se OS såklart! Fastnade framför tvn där det nu visas fälttävlan, terränghoppning rättare sagt Är det inte underbart? Som den hästmänniska man är så måste man ju "hjälpa till" med ridningen. Hjälper till med hela kroppen och hoppar lite för sig själv. Haha, någon som känner igen sig? (kan passa på att bjuda på en bild på mig och min stora kärlek)

Mitt hjärta

Jag älskar verkligen min kille av hela mitt hjärta. Jag har bara ägt honom i lite mer än ett år, men han är verkligen en del av mig, jag skulle gå under utan honom. Han är verkligen mitt allt och lite till 

På jobbet

Sitter på jobbet och har lite kvällsrast. Började inte förrän klockan 14 idag så jag har hunnit med stallet lite med, har målat halva sadelkammaren nu. Vi ska vänta och se om färgen sitter kvar (målar med kalk på betongen). Gör den det så är det bara att köra på sen! Slutar 20.15 och efter det så är det ridning som gäller, banan från gårdagens träning står kvar, den innehåller både titthinder och en kombination så det blir nog det som gäller ikväll, lite hoppning sitter aldrig fel! Våran katt är ju för go med! Skulle slänga ut höet som var kvar idag, men jag hade inte mage när jag såg hur mysigt han hade gosat ner sig

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2969793/images/2012/pic_501171b4e087c31362000345.jpg" class="image">

På jobbet

Sitter på jobbet och har lite kvällsrast. Började inte förrän klockan 14 idag så jag har hunnit med stallet lite med, har målat halva sadelkammaren nu. Vi ska vänta och se om färgen sitter kvar (målar med kalk på betongen). Gör den det så är det bara att köra på sen! Slutar 20.15 och efter det så är det ridning som gäller, banan från gårdagens träning står kvar, den innehåller både titthinder och en kombination så det blir nog det som gäller ikväll, lite hoppning sitter aldrig fel! Våran katt är ju för go med! Skulle slänga ut höet som var kvar idag, men jag hade inte mage när jag såg hur mysigt han hade gosat ner sig

Skapaskrapa

Slog upp ögonen i morse när larmet ringde 07.30 och tog en lång mysig frukost med min älskade, fina sambo. Som jag saknat det.. Trots att det är veckans enda lediga dag för min del, så latar vi oss inte för det! Jag red tillsammans med Anna klockan 9 och sen for jag raka vägen hem och tog tag i stallet. Har idag skrapat 14x9 meter tak plus balkar, det ni! Insåg idag hur stort mitt stall faktiskt är, haha! Det är lite bråttom med allt nu, ska hinna måla taket, väggarna (förhoppningsvis boxarna med) och sätta i fönster. Gå över hagen och trimma runt stallet och staketen. För på söndag får jag finbesök. Det kommer en tjej och ska titta på stallet som förhoppningsvis vill stalla in sig hos oss! Håller alla tummar och tår, det skulle underlätta något otroligt i min plånbok! Ser ni förresten hur sjukt mycket färg jag skrapat bort?

Framgång

http://www.ridtravaren.n.nu/framgang Inget dåligt sällskap Anna och hennes Lady hamnat bland. Jag är verkligen så glad och tacksam att jag har Anna och hennes far med för den delen, min tränare Anders. Tänk om vi kunde komma så långt som detta underbara ekipage, vilken önskedröm. Vi har viljan, vi har faktiskt kapaciteten och vi har otroliga människor runt omkring oss. Vi SKA nå dit en vacker dag!

Lycka

Våra höns fick för första gången gå ut fritt på gården, innan har dom bara vart ute i sin hönsgård. Vi ville att dom skulle växa till sig lite innan dom fick gå fritt då katten innan vart väldigt sugen på att äta upp dom små rackarna.. Men idag provade vi och det gick jätte bra! Katten nosade lite på dom, sen var dom inte intressanta längre.

Träning

Hoppade för Anders idag. Det blev en givande och ganska svår träning för vår del då det innehöll mycket svängar. Byggde upp två kombinationer på vardera långsida (1 samt 3 galoppsprång) och ett litet kryss på mitten att byta galopp över. Till en början var jag väldigt avvaktande själv, tog gärna ner honom till trav (vill ju hela tiden ha full kontroll, vilket oftast gör det svårare för Tarzan att parera sig). Men efter en stund så gick det betydligt bättre. Jag lät honom flyta på och red hela vägen fram till hindren. Även efter hindren kändes det son att jag hade kontroll. Har tidigare haft problem med att få honom tillbaks och att själv sitta upp och TA kontrollen igen, han blir väldigt stark och har ju tidigare dragit mig ur balans just här. Den delen måste jag faktiskt ge mig själv cred för! Vi har ju faktiskt inte tränat på nästan en månad så jag tycker det var ett väldigt bra pass i det stora hela.

Projekt rivning

Som rubriken lyder så har du projekt rivning av stall påbörjats. Vi har alltså börjat riva ur inredningen av den "nya" delen, den del där de nya boxarna så småningom ska byggas. Det kommer bli två stora boxar på ca 3,5x3,5 meter vardera. På andra sidan dörren i en gammal spilta har jag nu min foderförvaring. Där kommer det finnas plats för en box på 3,5x3 meter (denna box är inte prio ett). När det bygget är klart så kommer vi börja riva boxarna på andra sidan (där hästarna står nu) och göra en till box där, eventuellt två.. Dessa boxar kommer bli något mindre. Det här ligger långt fram i tiden och de två större boxarna kommer vi inte bygga förrän nästa år, i sommar så ska vi bara få bort allt det gamla.. Den "nya" delen är ett gammalt ko stall så vi kommer även behöva få bort en hel del betong, kossornas "foderskåra". Vi ska även gjuta igen alla gamla "bajs rännor" så att hela stallet får en plan grund. Vi ska skrapa taken, måla vitt där och även alla väggar ska målas. Vi har med andra ord en del att göra..

on the road again

Satt upp ett litet schema för veckan som är nu. Tarzan har ju haft lite halv vila i flera veckors tid nu pga olika anledningar. Men nu ska vi köra igång igen. Alltid lättare när man har ett schema och gå efter! 
 

T8

Har förresten köpt en ny dressyrsadel nu. Var helt inställd på att det skulle bli en Wintec isabell Werth, men blev väldigt intresserad av att känna o klämma lite på Hööks T8a. Åkte in och provsatt den och tyckte den kändes väldigt bekväm. Bestämde mig några dagar senare för att köpa hem den och prova på Tarz, och lämna tillbaks den ifall den inte skulle passa.
 
 
Ganska dålig bild..
När jag först la på den på honom så tyckte jag det såg ut som att den låg för mycket "uppe på" ryggen, vilket syns på bilden. Men eftersom den var helt ny så tänkte jag att den kanske "sätter" sig lite om man bara rider lite lätt i den. Och det gjorde den verkligen. Vi har ju haft lite problem med galoppfattningarna från trav men han tog båda galopperna helt perfekt och det kände verkligen som att tarzan tyckte sadeln var skön. Jag måste säga att jag sitter som en prinsessa i denna sadel och den är såå himla mjuk och skön.
 
hittills alltså bara pluspoäng!

kaoz

har inte kikat in här på jag vet inte huur länge. jag har verkligen inte haft tid. Har jobbat som en riktig galning och kommer fortsätta göra det fram till mitten på augusti ungefär.. efter jobbet så är det Tarzan som gäller, sen är det resten av djuren som ska ha lite kärlek och mat. Så ska man försöka hinna träffa sin kära sambo innan man däckar i soffan.. Mitt liv är verkligen helt kaos nu.. Med jobb, djuren, kärleken och allt som måste göras här hemma. prio ett är nu målning. Huset och uthusen ska målas, så ska stallet skrapas invändigt och målas, både tak, väggar och boxar. Vi har med andra ord lite att göra.
 
Vi har bestämt att hästarna får flytta hem i Augusti. Jag vill verkligen ha min prins hemma, hela tiden, varje dag. Det är så tomt utan min svarta älskling som alltid gnäggar när man kommer.. Det är ju bara en månad kvar men det känns som en hel evighet ♥
 
 
RSS 2.0