var nöjd och glad för det du har vem vet hur länge det finns kvar

Igår tränade vi på Hult, vi hoppade tillsammans med Anna och Tequila för Anders. Vi har inte vart med på träninge på hela sommaren i stort sett, då vi bara gått på halvfart. När vi tränade innan vår "semester" så tyckte jag det var lite otäckt att galoppera på hindren. Vi hade ju ingen riktig galopp då, det var ju bara fram eller mer fram. Han blev så vinglig innan hindren, vilket gjorde att jag la mig i för mycket och så blev det ofta pannkaka.
 
Nu, när vi fått till galopperna så kändes det tusen gånger bättre.
 
Som vanligt får ni stå ut med en dålig paintbild..
Vi började trava bommar på medellinjen (det som på bilden är ett räcke). För att få dom raka och rättställda. Efter det så lades det upp ett räcke, men hjälpbom före och efter, som skulle hjälp oss att rida rakt. Vi började som alla pass att komma i trav och det kändes ganska bra.
Vi tog bort hjälpbommarna och nu skulle vi istället komma snett på hindret och byta galopp över (självklart). När Anders sa att vi skulle komma i galopp så blev jag, som jag alltid blir, lite tillbakadragen.
 
Men efter några språng så släppte det. Vi gjorde tillslut en bana av allt ihop och ´vi kom rätt nästan varje gång. Bytena satt nästan varje gång! Och eftersom vi har fått sådan ordning på galoppen så när det blev korsgalopp  (hände några ggr) så behövde jag inte sakta av till trav för att göra en ny fattning. Jag bara ställde honom och gjorde en ny, tydlig galoppfattning, så bytte han. Vilken j*vla känsla!
 
 
 
Vi fick mycket beröm igår faktiskt, vilket kändes så himla skönt. Jag är ju lite självkritiskt, det är jag alltid.. Så direkt efter passet så var jag lite tveksam på hur jag kände över dagens prestation, jag analyserade och funderade över allt.. Nu vill jag göra det klart och tydligt, att jag gav Tarzan massa beröm! Både efter och under passet. Det gör jag altid!! Så ni inte tror att jag går och är sur på honom. Jag är bara kritiskt till min egen insatts, analyserar om JAG kunnat gjort det bättre.
 
Men när jag kom hem så vände det. Jag hade en otroligt skön känsla i hela kroppen.
Fick även ett medd. på facebook av Anna "Är du inte stolt över DIG och din häst idag så blir jag sur på dig :-P".
Haha, hon är go!
 
Blev som vanligt ett långt och babbligt inlägg. Men jag måste bara berätta så ingående eftersom jag är såå stolt.

kaozzz

I helgen skulle det ju vara KM, men så blev det inte. Fick mejl från klubben om att de tydligen inte uppdaterat sina listor med medlemmar, så alltså hade inte alla medlemmar fått mejl med information angående KM, vilket gjorde att de som inte fick mejlet, hade inte anmält sig, osv. Ja, ni fattar. KM är nu flyttat till 14e Oktober (om jag minns rätt..). Inte helt mig emot då jag hinner träna ännu mer inför det.
 
Nu är mina semestervikariat slut, vilket innebär att jag inte längre behöver jobba 6-7 dagar i veckan, 10-12 timmar. Jag älskar att jobba, att tjäna pengar och så. Men denna sommar har verkligen vart för mycket.. Tur att man i allafall har underbara kollegor som gjort det hela lite lättare ♥
 
Men, hur underbara kollegor man har så blir man helt slut. Jobba 10-12 timmar varje dag, i stort sett (jag har jobbat för 2-3 människor hela sommaren, det går liksom inte ihop..). Hem och laga mat, ta sig iväg till stallet och försöka rida, hem och tvätta, städa, ta hand om övriga djur och försöka se sin sambo innan duschen och sängen kallar, och så ska man försöka umgås med vänner i mellanåt.. Så har mina dagar sett ut. Vilket gjort att jag helt enkelt inte haft ork att rida och träna varje dag. Jag har känt mig så otroligt misslyckad, att jag inte åkt till stallet varje dag, att jag inte vart någon wonder woman.
Men ibland måste man lyssna på sin kropp, och sin knopp.
 
Men nu är vi tillbaks på banan igen, efter lite sommarledigt. Jag håller fast vid mitt mål, att nolla en meter detta år. Jag måste bara jobba lite med mig själv och min nervositet först. Men, vi har allt lite tävlingar framför oss.
 
 
 
 
 

oh my

Igår.. Vad hände liksom? Vem bytte ut min häst?

Red första turen på min pojk igår efter flytten hem. Ja, det låter värre än vad det är, han hade bara vila i Söndags. I alla fall så red vi ju som sagt på travbanan (hade visst skrivit rundan i planeringen?). Värmde upp några varv först i skritt och trav. Redan här kändes han så himla superfin. Han var taggad till tusen och var superkänslig. Minsta lilla vink svarade han på direkt. Han knäppte med öronen och var så sammarbetsvillig.
 
Tog ett par galoppfattningar runt spåret för att känna lite på honom och låta honom springa av sig lite innan det riktigta arbetet. Längst ner på "travbanan" så var det otroligt fint underlag så där jobbade vi resten av passet. Mycket galoppfattningar och galopp på volt. 
Känslan av att sitta på hans rygg igår, när vi galopperade på volterna och vi jobbade oss till den där riktiga galoppen, var totalt amazing! Han bara gick liksom, som ett ånglok. Man kände verkligen hur han jobbade med bakbenen. Det var verkligen som att rida i "uppförsbacke".
 
 
Behöver jag säga att jag var stolt? Puss på min fina häst
 
 
 

Planering

Kompisar

sdfghjklöä'

Vad trött jag blir.. Loggade in här på blogg.se via datorn för första gången på väldigt länge. Har den sista tiden bara uppdaterat via iphone. Så har inte ett enda av mina inlägg kommit upp. Blir man trött då eller...?
 
Kan i alla fall säga att nu är min prins äntligen hemma igen! Flyttade hem hästarna i lördags och det gick kanon! Tarzan är ju inte lastad på hela sommaren så jag trodde det skulle bli lite protester där, men inte då! Min kära sambo följde med mig vid nio på morgonen för att hjälpa till med lastningen. Max gick iväg med Tarzan och så klev han på på en gång. Blev så stolt över båda mina killar.
 
Tarzan fick stå själv i några timar hemma i hagen i väntan på sin nya tjej. Jag följde med Cecilia för att lasta knoddan. Här trodde vi det skulle bli problem då hon knappt aldrig blivit lastad (i stort sett bara när hon blivit flyttad). Vi lät henne kika och stressade henne inte alls. Hon backade inte en enda gång! Det tog ca 20min att få in henne (vi fick hjälpa henne att flytta fram benen, haha).
 
Ihopsläppet gick kanon det med. De luktade lite på varandra så började de beta sida vid sida på en gång. Underbart.
 
 

New in

Efter jobbet idag så åkte jag direkt till hööks för att fråga om mina stövlar. Det var inga problem alls att lämna tillbaks dom. Var ju även på jakt efter nya, då jag behöver ha ett par ordentliga stövlar, jag provade varenda stövel dom hade och fastnade tillslut för dessa, jag brukar ha problem att hitta stövlar då mina fötter är så breda. Men i dessa fick jag ordentlig plats med mina fossingar och de satt otroligt bra i benen. De var inte heller så farligt dyra (1599:-). Nu är det upp till bevis, för nu ska jag åka iväg och provrida dom med. Hoppas på det bästa!

 

 

som nytt

Är hemma och är sjuk idag med. Jag avskyr att vara sjuk. Speciellt sommartid nör man måste jobba och dra in massa pengar. Det är heller inte så kul att inte orka rida. Var iväg till stallet igår och pussade lite på min prins i alla fall och så tog jag med mig lite hem för att smörja. Har smörjt in sadeln (dressyr), dressyrgjorden, mitt fina dressyrträns, benskydden och min båda par stövlar.
 
Förresten, är det någon som har koll på hur länge man har rätt att lämna tillbaks grejer till hööks? mina stövlar jag köpte i början av sommaren har gått sönder. Dom är spruckna på flera ställen och tycker inte riktigt det är okej. Har inte haft dom i mer än ett halvår liksom?
 
Som nytt!

Sjukling

Idag blir det ingen ridning för min del. Fick ringa och sjukanmäla mig till jobbet i morse. Hade ont i halsen och örat redan igår men i morse var det betydligt värre. Däremot så ska jag åka iväg och titta till min prins och leta efter hans flughuva, köpte en ny för nästan 250kr som satt i två dagar. Suck och stön. Efter det ska jag hem till soffan och titta på OS med en kopp te i handen.

galopp

Nu har vi på allvar påbörjat galopparbetet med min prins. Han har nu så mycket muskler och har kommit så långt att det är dags för nästa steg. Tarzan har för tillfället bara ett läge i sin galopp - framåt.
 
För att bli mer säker i hoppningen (speciellt jag) så behöver vi träna upp galoppen. Grundtempot ska vara samlat, han ska trampa under sig och kunna hålla jämnt takt och tempo. Nu är han inte så reglerbar och orkar inte riktigt bära sig ordentligt, vilket gör att omhoppningssvängar är helt att glömma!
 
De senaste passen har alltså innehållit betydligt mer galopp än innan. För att träna upp gaoppen så har vi gjort mycket samlingar. Fattar galoppen, håller ihop honom och rider med mycket säte. Jag verkligen RIDER honom till en samlad galopp. Han tycker självklart det är jobbigt och vill gärna sakta av när det blir tungt, när jag känner att han vill sakta av så ökar jag ganska exposivt ca 3-4 galoppsprång för att sedan lirka in honom igen.
 
Anna och jag gjorde en bra övning igår;
 
 
 
Två kryss som hoppades som studs, men vääldigt ihoptryckta. Ett långt galoppsprång och sedan två "snabba" studs igen (tilläggas att det var väldigt lågt). En jättebra övning som man verkligen behövde ha koll på galoppen för att fixa, samtidigt som hästarna var tvugna att vara väldigt kviska i benen. Det hela handlade om tempoväxlingar, att kunna öka imellan samtidigt som man behöll takten inför nästa "serie".
 
I slutet av passet så hoppade vi en serie i taget på en oval volt, en jättebra övning för oss då vi verkligen var tvugna att rida ihop oss på volten för att förbereda oss.
 
 
 
Till en början var vi lite här och där, men i slutet av passet kändes det helt underbart! DEN galoppen var helt makalös! Anna frågade mig "Vad sitter du på för häst nu Sofie?". Jag var helt mållös och undrade vad som hände. Haha.
Det är så härligt när det går bra och det gör mig bara ännu mer taggad på ridningen. Jag vill rida heeela tiden.

Det tar sig

Verkligen! Här ser ni förvandlingen av dörren till sadelkammaren. Snyggt va?

RSS 2.0