Underbart

Finns det något bättre sätt att starta dagen på än med en barbacka tur på världens finaste häst?

Det är lycka det <3

Lilla tjockis

Det var sista tiden svårt att tro att Trixie en gång har vart en riktig kanon kula gällande hoppning. Jag hade häst i samma stall som en tjej för 4-5 år sedan och då började jag rida Trixie. Från skogsmulle till en riktig pärla gick hon. Dressyr tyckte hon inte var så kul, men hon blev väldigt fin där med. skänkelvikningar i trav, öppna, sluta, fram- och bakdelsvändningar. Men i hoppningen gick hon som ett tåg. Bilden är från en träning och jag kommer ihåg den än idag, hon hoppade hindret som ingenting och jag var så. Nöjd med henne! Jag vet att man ska skita i höjder men vi hoppade 1.20m tillsammans! Med lätthet. Trots att jag var lite stor.

Vi hann aldrig ut på banorna tillsammans, vilket var himla synd! Det hade vart kul att se hur långt hon hade gått.

Bild

På min fina älskling från tävlingen i Askersund. Mirre tog lite kort från framhoppningen. Lägg märke till
Min fina min. Ropar högt och ljudligt "braaa!". Folk tyckte nog jag var lite knäpp som tjoade så på framhoppningen, och även själva banan. Men är man en duktig häst så måste man få höra det! Tävling ska vara kul för såväl häst som ryttare enligt min åsikt. Tarzan var mer taggad än någonsin här och tyckte att det var skitkul! Det märktes på hela hans kroppsspråk.

Med undantag från min fina min så tyckte jag att kortet var fint.

Myser

Myser i hagen med hjärtat mitt medan gammeltanten får mat. Han kommer fram i mellan åt och lägger huvudet på min axel och vill ha lite pussar. Jag blir nästan tårögd när jag tittar in i hans ögon som bara lyser av kärlek. Vad hade jag gjort utan honom? Han är verkligen mitt allt!

I går var vet. här också och Tarzan blev kollad i munnen. Han var något vass och raspades lite lätt. Men hon tyckte inte vi behövde kolla honom mer än vart annat år, skönt! Han fick även vaccination så nu är det vila varvat med skritt som gäller i fyra dagar.

Nytt försök

Nu gör vi ett nytt försök. Vi har för tillfället inget internet hemma. Så jag har flera gånger försökt blogga från min iphone. Men det har inte kommit upp några inlägg..

I söndags var vi i Askersund och hoppade 80 samt 90cm clear round. Jag är jätte nöjd! Första klassen vägrade han (sprang bredvid) en gång då hindret var klätt med läskigt granris, haha. I andra klassen blev det två stopp (på samma hinder).

Jag är ändå jätte nöjd. Jag fegade inte ur och vågade komma på hindren i galopp utan att det blev allt för fel.

Nu satsar vi på 7e April i Karlskoga. Samma klasser :)


Planering

Nu är allt klart, ringde till tdb i veckan och frågade vad som hänt med Tarzans licens. Hör och häpna så hade mitt mejl med passkopiorna hamnat i fel mapp och blivit undanstoppat. Så hade jag inte ringt så hade jag antagligen inte fått någon licens.. Men nu är det ordnat och jag är anmäld till Askersund nästa helg (18e) anmälde mig till 80 och 90cm.
Är redan skitnervös men det känns ganska tryggt att det är träningstävling nu i helgen i Mullhyttan. Hoppar vi inne så blir det nog 70 och 80cm för oss. Hålls det utomhus blir det nog 80 och 90 i stället.
Ska höra lite med Anna med om vi ska ha en lite trimmning i veckan som kommer sen. Jag skulle vilja hoppa en 90cm bana ute innan Askersund för att känna lite på honom. Vi har ju hållt oss på 80 banor dom gångerna vi vart med, så det kan vara skönt att ha en liten genomkörare innan tävlingen.

Magsjukan verkar vara över *peppar peppar* och jhag ska prova äta lite nu och se hur magen reagerar. Älsklingen kom hem med nyponsoppa, mandelbiskvier och glass igår och det måste ju vara en bra start!

magsjuka

För tillfället så känns det inte så lovande inför träningstävlingen i helgen. Jag vaknade klockan fyra inatt och blev tvungen att springa på toaletten. Efter det har jag legat vaken till och från därefter, fick ringa och sjukanmäla mig till jobbet i morse.
Har iallafall kravlat mig ut till soffan och tvingat i mig lite vatten. Är skit hungrig men vågar inte äta nått, då det antaglingen skulle komma upp igen..

Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa stallet heller, vågar inte gå för långt från toaletten liksom.

Hoppas i allafall jag är bättre tills i morgon så jag kan rida en sväng, måste ju hålla igång om vi ska kunna åka iväg på söndag.

ändringar

Istället för intervaller idag så red jag igenom dressyrprogrammet lite. Eftersom jag står som 1a reserv till dressyrlaget så är det lika bra att träna in programmet för första omgången redan nu. Red på grannens gärde och red fram programmet i skritt först, efter det så jobbade vi med övergångar i skritt och trav för att sedan rida programmet i skritt och trav. Red aldrig programmet i helhet med alla gångarter utan hoppade galoppen.

Jag har fått riktigt stora problem med galoppen på sista tiden. Tarzan har en väldigt trevlig och taktmässig galopp, det är fattningarna vi jag har problem med. Jag stressar upp mig något enormt när jag ska lägga en fattning och det känner han ju såklart av på en gång! Vilket gör att det inte blir några snygga fattningar. Jag har en tendens att luta mig över honom istället för att sitta tillbaks och fatta med sätet. Vilket gör att han måste fånga upp mig, så blir det spring in i galoppen..

Jag har sådan ångest över det här. Hur ska det se ut på en dressyrtävling när man inte ens kan göra en galoppfattning?

Själv tror jag min ångest bottnar i att jag är så rädd för fördommar. Jag tror att bara för att jag har en travare så kommer alla titta snett på oss på dressyrtävlingarna, sätter vi då inte fattningarna på pricken så kommer alla bara fnysa och skaka på huvudet..


Jag måste komma över min presentationsångest nu och ta tag i det här. Fattningarna ska sitta innan sommaren. Men jag måste samtidigt inse att jag kan inte vara bäst på allt. Alla ryttare har sina brister som man måste ta itu med.

Fet DISS

Jag blir så trött på tävlingsdatabasen.. Förra veckan så "beställde" jag licens för Tarzan, mejlade även in bilder på passet till dom, som dom behöver ha för att kunna godkänna hästlicensen. Men det har fortfarande inte godkänts! Jag har mejlat dom och frågar hur det går och när den kommer vara godkänd. Har inte fått något konkret svar utan fick (tillslut!) ett nummer att ringa. Ringde idag på lunchen och självklart så har dom bara telefontid fram till tolv, klockan var typ tio över när jag ringde så det var ju extra surt..
Ska prova igen i morgon och fan sitta med dom i luren tills licensen är godkänd!

Det är en tävling den 18e som jag verkligen vill åka på. Då vi kommer vara 4st som debuterar med våra hästar från klubben, MEN. Sista anmälningsdag är idag (precis i detta ögonblick går tiden ut). Man kan efteranmäla sig fram till den 13e så det hinner jag, förhoppningsvis. Däremot är det ju inte säkert jag får någon plats om det är fullt, vilket risken är ganska stor då det är i början på säsongen och många är taggade på att komma ut. Dessutom så börjar det med en Clear round klass på 80cm, vilket säkert lockar folk som vill börja lite lätt..

Anna kom på idén att jag kan anmäla mig på hennes häst som redan har en klar licens och sedan göra ett hästbyte när Tarz licens kommit, har redan pratat med tävlingsansvarig och detta var helt ok att göra, MEN. När jag ska lägga till hennes häst till "mina hästar" så söker jag på hennes licensnummer och då hittas ingen häst.. Blir man trött eller?


Med risk att låta som en gammal käring så säger jag att det var bättre förr! När man hade med sig sina licenser, gröna kort, pass och allt var det är till tävlingsplatsen...

Planering



Såhär ser planeringen för denna vecka ut. Jag har bara skrivit ut lite kom ihåg kommentarer för min egen skull. Kommer utvärdera passen i enskilda inlägg och beskriva mer om vad vi gjort

planering

Har precis kommit hem från jobbet och landade här en stund. Igår vilade Tarzan då jag kände att han verkligen var värd det efter Söndagens hoppträning, så behöver dom ju lite vila i mellanåt. Jag brukar låta honom ha en vilodag i veckan och en promenad/lugn uteritt en gång i veckan, det tycker jag är ganska lagom.

Idag blir det uteritt på grusvägarna här hemma. Den 25e ska vi ha dressyrträning hos en tjej i klubben som bor ganska nära oss, tippar på att det tar 15-20min att rida dit och innan träningen skulle vi gärna vara lite uppvärmda. Så det blir nog lagom att rida dit då tänkte jag, känns ju lite ovärt att köra honom i transport dit liksom. Ska mäta upp ungefär hur lång tid det tar idag tänkte jag.

Tänkte även knåpa ihop ett veckoschema. Mest för min egen skull. Jag har ofta ett veckoschema som sitter på kylen, annars blir det mest att man puttrar runt helt utan mening. Har man ett schema så vet man precis vad man ska göra, då får man ut mer av passet tycker jag.

Hur gör ni, använder ni er av veckoschema eller tar ni bara passet "som det kommer"?

Hoppträning


Denna övning gjorde vi igår.
Hoppade fram på 1an och 2an. (3an tillkom senare).
Hoppade sedan på diagonalen följt av oxern, diagonalen var svår och lite vinglig, tarz gick brevid två gånger för jag inte höll om honom ordentligt, men efter det fattade han vinken och hoppade fint. Det svåraste med denna övning var att verkligen hålla ut svägen inför oxern och inte gå innanför spåret, men det gick väldigt bra ändå och trots att han genade lite så kände jag mig väldigt balanserad och satt tillbaks ordentligt för att komma rätt på oxern. I slutet av lektionen låg oxern på 90-1m ungefär och breddades en del, vi fick till ett riktigt super språng när jag verkligen kände att han använde ryggen och hoppade igenom hela sig. Underbart! Hade jag bara haft fötterna i stigbyglarna med så hade det vart ännu bättre.
Avslutade med en liten bana på 1-2-3 och det gick kanon, trots det lilla avstånd mellan 2 och 3 så fick jag tillbaks honom fint för att hinna ladda om.


Kände att jag var lite tillbaks i mitt tuffa jag igår igen, jag red bestämt (men vänligt) och backade inte för något, stigbyglarna har alltid vart ett problem för mig och jag har ofta tappat dom i hoppningen. Men istället för att avbryta med volt eller liknande så fortsatte jag rida, trots att hindret var ganska stort. Och jag var precis lika följsam i språnget som om jag hade haft fötterna på plats. Känns skönt att självförtroendet har stigit lite igen, jag litar så mycket på Tarzan, och han litar på mig. Det är en underbar känsla.

fina häst

Jag har varken haft tid, lust eller ork att uppdatera sen sist. Jag blir sån ibland, kan vara jätte ihärdig en stund men sen dör det liksom av och jag ger upp och skiter i det. Men idag när jag kom hem från hoppträningen så fick jag världens lust att uppdatera lite.
Allt gick verkligen bra idag. I morgon ska jag uppdatera er om alla roligheter. En underbar hoppträning, en go häst och en underbar upplevelse i samband med lastningen.

Det går bra nu.


Åh, puss vad matte älskar dig ♥♥♥
RSS 2.0